Sunday, October 10, 2010

suka vs tak suka


1) Saya suka baca buku terutamanya buku berunsur islamik. Kalau sekarang ni SOLUSI antara bahan bacaan kegemaran. Setiap buku yang dibeli saya pastikan akan menghabiskan pembacaan.

2) Saya suka kucing. Bila ada masalah saya akan menjadikan kucing sebagai tempat meluahkan segalanya. Kesian kucing saya.hehe

3) Saya tak pernah tengok wayang dan tak nak menjejakkan kaki ke tempat seperti itu. insyaAllah

4) sebenarnya saya tak suka menjawab panggilan dan berbalas SMS. Sebab itulah handphone tidak berapa penting bagi saya. Kecuali ada perkara penting.

5) Saya tak pernah main boling. Saya tak yakin untuk bermain

6) Saya suka laut yang terbentang luas. Bila saya pergi ke laut @ pantai perkara yang mesti saya buat adalah berdoa.

7) saya suka berahsia. sifat yang sukar saya kikis.

8) saya suka suasana yang tenang dan nyaman. bebas dari kesibukan. saya bercita-cita mahu membeli rumah yang dikelilingi sawah padi.mesti best kan

9) perkara wajib yang akan saya lakukan setiap bangun pagi ialah minum seteguk air putih dan basuh muka beserta selawat.

10)saya seorang yang sukar dimengerti.

2 comments:

  1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..

    subhanallah..setelah saya baca entri bujang susah tentang "riak jadikan amalan debu beterbangan.." ada sedikit kegusaran yang timbul di hati..adakah entri yg saya tulis ini sekadar mengundang riak dalam hati??? adakah ini seharusnya hanya kita sahaja yg mengetahui..tidak perlu diketahui umum..

    saya hanya insan biasa yg sering melakukan kesilapan..

    ReplyDelete